Seminer: Spontaneous mirror-symmetry breaking in photo-responsive achiral molecules

Sayın Akademisyenlerimiz,
Fakültemiz Kimya Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Hale OCAK'ın davetlisi olarak; Tübitak-DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) Uluslararası İkili İşbirliği Programı projesi kapsamında; Martin Luther Üniversitesi, Doğa Bilimleri Fakültesi II, Halle, Almanya'dan Prof. Dr. Mohamed Alaasar 13 Eylül 2023 Çarş. saat 11:00'de Prof. Dr. Ahmet Karadeniz Konferans Salonu'nda ''Spontaneous mirror-symmetry breaking in photo-responsive achiral molecules'' başlıklı bir seminer verecektir. Seminere tüm öğretim üyelerimiz, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz davetlidir.

Fen Edebiyat Fakültesi "Öğretmenim Bizimle!" Projesi

Ülkemizde gerçekleşen ve 11 ilimizi etkileyen depremlerden dolayı yaşadığımız derin üzüntüyle, depremin yarattığı yaraları sarmak için 7'den 70'e her yaştan ve her meslekten, tüm ülke seferber olduk. Yıldız ailesi olarak da, afet bölgelerindeki öğrencilerimizin eksiksiz ve en iyi şekilde eğitim alabilmesini kendimize görev bilerek, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Salim Yüce öncülüğünde "Öğretmenim Bizimle" projesini başlattık.

Akademik Ödül Töreni Hk.

Yıldız Teknik Üniversitesi 2021 Yılı Akademik Ödül Töreni’nde ilk kez hazırlanan akademik performans karnesine göre fakültemiz 2021 yılında gösterdiği performans ile fakülteler arasında ikinci olarak ödülünü almıştır.

Fakültemizin bu ödülü almasında gerek akademik yayınlarıyla gerekse proje ve patent çalışmalarıyla katkı sağlayan tüm öğretim üyelerimize teşekkür ederiz.

Patent ve Lisanslama Eğitimi

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, patent ve lisanslama eğitimi kapsamında fikri ve sinai haklar hakkında akademisyenlerimizi ilgilendiren çalışmaları anlatan sunumunu gerçekleştirmiştir.

TUSAŞ Ziyareti

TUSAŞ firmasının Mühendis Geliştirme Programı (MGP) tanıtılmıştır. Firmadan çalışan mezunlarımızın durumları değerlendirilmiş. Karşılıklı işbirliğine dayalı temenniler paylaşılmıştır.

Abone ol