Ana içeriğe atla

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Temel Bilimler Dersleri Muafiyet Sınav Takvimi hk.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Üniversitemiz Bölümleri Eğitim Planlarında yer alan ve ilgili Bölümler tarafından verilen,

Temel Bilimler dersleri için muafiyet sınavı yapılacaktır. Başvurular aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde başvuru sistemi üzerinden online olarak alınarak sınavlar belirtilen tarihlerde yüz yüze yapılacaktır.

Muafiyet sınavına İngilizce hazırlık sınıfına veya 1. sınıfa yeni başlayacak öğrenciler girebilirler. (2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı için 11, 13, 15 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacak Temel Bilimler Dersleri Muafiyet Sınavları, Hazırlık Sınıfından geçecek öğrenciler için son kez uygulanacak olup, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle yalnızca ÖSYM yoluyla yeni kayıt yaptıran öğrenciler için uygulanacaktır.)

Ayrıntılı bilgi ve güncel tarihler için YTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Duyurular sayfasını ziyaret ediniz.

Muafiyet Sınav Takvimi