Değerlendirme Toplantısı: Üretken Yapay Zekâ Çağında Temel Bilimler Eğitiminde Mükemmeliyetin Sürdürülebilirliği

“YTÜ-FEF Temel Bilimler Eğitimi Modeli” çerçevesinde yürütülen kalite yönetimi ve sürdürülebilirlik çalışmaları bağlamında “Eğitim-Öğretimde Mükemmeliyet” konulu değerlendirme toplantılarının ilki 3 Ekim 2024 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Salim Yüce başkanlığında, Dekanlık Yönetimi, Bölüm Başkanları ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Yavuz Erişen ve Prof. Dr. Cem Oktay Güzeller’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Üretken Yapay Zekâ teknolojilerinin eğitim üzerindeki olası etkilerinin UNESCO tarafından 2023 tarihinde yayımlanan “Guidance for generative AI in education and research” (https://www.unesco.org/en/articles/guidance-generative-ai-education-and-research) başlıklı kılavuz çerçevesinde değerlendirildiği toplantıda, söz konusu teknolojilerin temel bilimler eğitimi-öğretimi yöntemleri ile ölçme-değerlendirmede kullanılan teknikler açısından ortaya koyduğu meydan okumalara cevap verebilmek için atılabilecek adımlar ele alındı.