Vefat ve Başsağlığı

PROF. DR. BEHİÇ ÇAĞAL

Üniversitemize ve ülkemize yaşamı boyunca akademik, idari ve kültürel alanlarda büyük katkıları olan,

Fakültemiz Matematik Bölümü emekli öğretim üyesi, eski Rektör Yardımcımız, çok değerli Hocamız,

Akademisyen, Bilgi İşlem Uzmanı, Sistem Analisti, Yazar Prof. Dr. Behiç ÇAĞAL’ın vefatını derin üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine, öğrencilerine, meslektaşlarına, değerli ailesine ve Yıldız Camiası'na sabır ve başsağlığı dileriz.

Prof. Dr. Behiç Çağal’ın Özgeçmişi:

10 Kasım 1943 yılında İstanbul’da doğan Prof. Dr. Behiç Çağal, İstanbul Üniversitesi Matematik-Fizik Bölümü ve aynı zamanda İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu mezunudur. Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinde çalıştıktan sonra 1978 yılında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinde Doçent oldu. 1987 yılında Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünde Profesör Doktor unvanı ile Uygulamalı Matematik Anabilim dalında öğretim üyesi olan Çağal, Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı Başkanlığı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, İstatistik Bölümü Başkanlığı, Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulunmuştur. Prof. Dr. Behiç Çağal 1999 yılında emekliye ayrılarak bir süre Kültür Üniversitesinde Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yapmıştır. Ulusal ve Uluslararası dergilerde yayınlanmış yayınlarının yanı sıra Türkiye’de ilk yayınlanan Bilgisayar programlama dillerine ait kitapları olan Profesör Çağal yüksek lisans ve doktora tez danışmanlıkları yürütmüş, üniversitemizde uzun yıllar kullanılan yazılımların oluşmasında kişisel olarak aktif görev almış, bu alanlarda kitaplar yazmıştır. Üniversitelerarası Kurul temsilciliği de yapan Prof. Dr. Behiç Çağal, Türkiye Matematikçiler Derneği üyesidir.