Hakkımızda

Fakültemiz içerdiği bölüm, akademisyen ve hizmet verdiği öğrenci sayıları göz önüne alındığında Üniversitemizin en büyük fakültesidir.

Son üç yıldır ÖSYM yerleştirme Başarı Sırası tablosunda bölümlerimiz; ilgili Lisans Programları arasında dördüncü veya beşinci ve Türkçe eğitim yapan programlar arasında da birinci veya ikinci sırada yer almaktadır.

Fakülte olarak; Mimarlık Fakültesinden Eğitim Fakültesine, Makine Fakültesinden Elektrik-Elektronik Fakültesine kadar hemen hemen her fakülteye servis dersleri hizmeti vererek tüm üniversitedeki hem öğrenci hem de akademik kadro ile iç içe bir mesai sürdüren yegane fakülteyiz.

FIZ, MAT, KIM, ITB kodlu dersleri alan aynı öğrenciyi bir kere saymak şartıyla, her yıl değişmekle birlikte, ortalama 5000 in üzerinde bir öğrenci kitlesine hizmet etmekteyiz.

Tarihçe

Daha önce Temel Bilimler Fakültesi adı ile hizmet veren fakültemiz, 30 Mart 1983 tarih 2809 sayılı yasa ile üniversitemizde Fen Edebiyat Fakültesi olarak 1983 yılından itibaren Şişli-Çağlayan Yerleşkesinde Eğitim-Öğretim vermeye devam etmiştir. Davutpaşa  Kampüsünün  Üniversiteye tahsis edilmesiyle birlikte Fen Edebiyat Fakültesi 2000 yılında tarihi Kışla binasına taşınarak bu kampüsteki ilk Fakülte olmuştur. 2009 yılında birkaç bölümüyle kısmen, 2013 yılında ise büyük oranda yeni binada faaliyet göstermektedir.

Fen Edebiyat Fakültesi aşağıdaki Bölümlerden oluşmaktadır:

• Kimya Bölümü
  • Matematik Bölümü
  • Fizik Bölümü
  • İstatistik Bölümü
  • Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
  • Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
  • İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü

1982 yılında kurulan Tarih bölümü, 2010 yılında kurulan Felsefe bölümü ve 2014 yılında kurulan Sosyoloji bölümü Eylül 2017 tarihinden itibaren İnsan ve Toplum Bilimleri dahil edilerek bölüm daha da güçlendirilmiştir. Felsefe ve Sosyoloji bölümlerinin Lisansüstü programları Sosyal Bilimler Enstitüsünde devam etmektedir.